Candida diéta rendelése

A Candida-diéta során alkalmazható cukrok

A Candida-diéta során 3-6 hónapig teljesen mellőzni kell a cukrokat az étrendből, mivel azok elsődleges táplálékul szolgálnak a Candidának. Azt pedig nem akarjuk, hogy még inkább túlszaporodjon. Éppen ezért kell kevés szénhidrátot és nulla cukrot fogyasztani a diéta során, hogy visszaszoríthassuk a gombát a bél baktériumainak segítségével. Azonban ez bizony azt jelenti, hogy le kell mondanunk a vasárnapi desszertekről, a szülinapi tortákról és az ünnepi süteményekről, valamint a nassolásról is. Vagy mégsem? Vannak már olyan alternatív megoldások a finomított cukor pótlására, helyettesítésére, melyek lehetővé teszi, hogy továbbra is élvezhessük az édes ízeket, anélkül, hogy a Candida albicansnak helyet engednénk. Ezek a cukrok ugyanis nem jelentenek táplálékot a candida számára, ami így képes visszaszorulni. de melyek is ezek a csodálatos cukrok?

stevia

A stevia

A stevia vagy jázminpakóca egy dél-amerikai zöld növény, melynek levelei 25-ször édesebbek, mint a cukor és kivonatai akár 300-szor intenzíveb ízt nyújthatnak. A bennszülött törzsek sebgyógyításra használták a levelekből készült főzetet és a leveleket nassként rágcsálták. A tudományos kutatások pedig számos gyógyhatását igazolták e növénynek: többek között kiváló fogyókúrázóknak, cukorbetegeknek és még a Candida-betegségben szenvedőknek is. A Stevia javítja az emésztést és a bélműködést, megnyugtatja a túlterhelt gyomrot így segíthet kisebb rosszullétek elmulasztásában. Erős gombaölő hatása miatt kiválóan alkalmazható Candida kezelésére is.

A legjobb hatást tea vagy valamilyen egyéb folyadék formában fogyasztva érhetjük el!

A nyírfacukor/xilit

A nyírfacukor is hasonlóan kiirtja a Candidát. E cukornak teljesen eltérő szerkezete van, mint a finomított cukornak. A finomított cukor ugyanis hat szénatomból épül fel, egy kettőkötést találhatunk benne, így szerkezete jóval instabilabb, a Candida könnyen felbontja és savvá alakítja. Azonban a nyírfacukor 5 szénatomos, kettős kötés nélküli szerkezete jóval stabilabb, a candida nem tudja lebontani azt, így nem jelent számára táplálékot.

Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!