A Candida kimutatása és kezelése

A kimutatás

A Candida gomba túlszaporodása kimutatható a test valamennyi nyálkahártyájából, a testnedvekből, a kaparékból, a vérsavóban levő antitestek jelenlétéból és még a székletből is. ma már léteznek olyan gyors tesztek a gomba kimutatására, melyek segítségével a Candida-tesztet mi magunk, otthon is elvégezhetjük. A tesztről annyit kell tudni, hogy a fertőzést a hüvelyből vett minta segítségével mutathatjuk ki. A kezdődő és a már előrehaladott candidiasist is képes kimutatni. Nemcsak a Candida albicans törzsek túlzott jelenlétét mutatja ki, hanem a Candida glabratát, a Candida tropicalist és a kevert fertőzéseket is igazolni lehet a teszt segítségével. A teszt akkor is sikeresen kimutatja a fertőzést, ha az egyén még nem mutat specifikus tüneteke. A teszt kizárólag csak a gombára érzékeny, így működését a bakteriális fertőzések, az antibiotikumok és a hormonok nem befolyásolják. A teszt egy immunoassay alapú gyorsteszt, ami a Candida-gomba ellen termelt antigének hüvelyváladékból vett qualitatív kimutatására alkalmas. A teszt bárki által könnyen használható, otthon könnyedén elvégezhető, pontos diagnózist és szinte azonnali eredményt ad.

candida2

Ezenkívül a Candida-gomba túlszaporodása egy vértesztből is diagnosztizálható. A folyamat egy egyszerű, higiénikus vércsepp-vétellel kezdődik, majd a detektorlap SAMPLE furatába történő vérfelitatás, majd az előhívó folyadék rácseppentése után, nagy biztonsággal, 5 perc alatt kimutat öt, veszélyes mértékben elszaporodott és a bélrendszerből kijutott Candida-alfajt a szervezetünkben.

A kezelésről

A Candida-gomba túlszaporodása egyfajta önfertőzés, melynek kezelése sok időt és türelmet igényel. Az alapfeladat, hogy a vér PH-ját 6 fölé kell vinni. Ehhez szigorúan kerülni kell minden olyan élelmiszer fogyasztását, mely a szervezet savasításával a gombák szaporodását eredményezi. Tehát tiltottak a következő élelmiszerek: finomított cukrok, cukorkák, fagylalt, édes gyümölcsök, csokoládé, cukrozott üdítők, szörpök, élesztővel készült ételek, fehér liszt, erjedéssel készült termékek, ecet, penészgombás termékek, antibiotikumok stb.

Az immunrendszert erősítő szereket nagymértékben kell fogyasztani. Pl. olajfalevél-kivonat, antioxidásnok, echinacea stb.

A szervezetet méregteleníteni kell teákkal és különböző élelmiszerekkel.

A szervezet bélflóráját erős probiotikus készítmények segítségével kell erősíteni.

Gombaellenes szereket kell fogyasztani.

Termékek Candida gombára

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!