A Candida-gomba túlszaporodásának tünetei

A Candida gomba okozta fertőzést igen nehéz kimutatni, mivel a gombák túlzott elterjedése több tünetet okozhat egyszerre vagy külön-külön. A probléma az, hogy gyakran más szervi betegség mögé bújik ez a baj. Ezerarcú betegségnek is nevezik ezt a kórt, mivel rengeteg féle tünetet képes produkálni, emellett néha még más betegségek tüneteit is súlyosbítja. A tünetek fő okozója a gombák által kibocsátott méreganyag, ami a következő tüneteket idézheti elő. (A felsorolás nem teljes, a candisiasis szinte bármilyen tünetet képes produkálni, ezért is nagyon nehéz a felismerése.)

candida-fejfajas

A Candida gomba túlszaporodása esetében általánosan romlik a közérzet. A betegek fáradékonyság, fáradtságérzet jellemzi, kimerült és letargikus. Állandóvá válik a rosszkedv, a kedélyállapot labilis lesz. Súlyosabb esetben még depresszió, pánikbetegség, halálfélelem és öngyilkossági hajlam is jelentkezhet.

Ha a gomba túlszaporodik az a szellemi képességeket is roncsolja. A beteg feledékeny lesz, emlékezet zavara lesz. Jellemző a szétszórtság, a koncentráció-képesség csökkenése. A beteg képtelen gondolkodni, képtelen uralkodni magán, sokszor azt érezzük, hogy olyan, mintha nem is ezen a bolygón élne. 

A betegségre jellemző a bizonytalanság, a határozatképtelenség is.

Fejfájás, ingerlékenység, robbanékonyság, intolerancia jelentkezik.

Az emésztési problémák is gyakoriak: gyomorégés, haspuffadás, gázképződés, hasfájdalom, hasmenés vagy székrekedés, éhség esetén jelentkező rosszullét, vastagbélgyulladás jellemzi a betegséget.

A nők esetében a vaginális panaszok sem ritkák: folyás, égő érzés, viszketés, méhnyálkahártya-gyulladás, petefészekgyulladás, ciszták. Emellett gyakori a felfázás, a hólyaghurut és a libidócsökkenés. Menstruációs zavarok, PMS-tünetek is jelentkezhetnek. Még meddőség is kialakulhat.

A férfiaknál makacs prosztatagyulladást idézhet elő.

Romlik a látás: kettőslátás, homályos látás, szikrázó látás jelentkezhet.

Egyéb lehetséges tünetek: izomfájdalom, görcs, ízületi bántalmak, allergiás reakciók, asztma, hőemelkedés, csalánkiütés, viszkető bőrfelületek, ekcéma, álmatlanság, alvászavarok, hajhullás, fogyás vagy hízás, pajzsmirigy betegségek

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-17% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
2190 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!