Az immunrendszer erősítése az echinacea segítségével

Az echinacea, a lángvörös vagy bíbor kasvirág a margarétához igen hasonlító gyógynövény. Hazája az észak-amerika középső részét borító füves puszták. Az ott élő indián törzsek már évszázadok óta használják e növény alkotóelemei bizonyos sebek gyógyítására és a kígyómarás ellenszereként is. Amerikából a felfedezések korában jutott el Európába, ahol népszerűségét annak köszönhette, hogy remekül lehetett vele gyógyítani bizonyos fertőzéseket. Mindeható növényként tisztelték.

echinacea

Később a tudományos kutatások megállapították, hogy a növény hatóanyaga nagymértékben képes erősíteni az immunrendszert. Az utóbbi években éppen ezért válhatott az egyik leggyakrabban használt gyógyírrá világszerte. Az echinacea természetes antimikróbás és fertőzésgátló hatással bír: véd a baktréiumok, a gombák és egyéb kórokozó mikróbák ellen. Az immunrendszert általánosan serkenti, azáltal, hogy általa a sejtek egy természetes antivirális anyagok, az interferont fokozottabban termelik. Ezek a hatások viszonylag rövid ideig tartanak, ezért tanácsos gyakran használni ezt a gyógynövényt,  heveny fertőzések esetén akár naponta többször is. Az Echinacea csökkenti és így normalizálja az immunválaszt olyan allergiás reakcióknál is, mint például azekcéma (amire egyébként hagyományosan is használják).

Az echinacea tehát kiváló a Candida okozta fertőzések gyógyítására is, hiszen azáltal, hogy megerősítjük az immunrendszerünket a szervezet újra képes lesz szembe szállni a kórokozó gombákkal és a szervezet egyensúlya visszaáll a normális kerékvágásba.

Az echinaceát más betegségek kezelésére is alkalmazhatjuk. Segíthet megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést, a náthát és az influenzát. Ezt az állítást egy kísérlettel is alátámasztották, mely során allergiára hajlamos embereket vizsgáltak, akik nyolc héten keresztül fogyasztották az echinaceából készült cseppeket vagy a placebot. Az echinaceat fogyasztók körében 35%-kal volt alacsonyabb a megfázás gyakorisága, mint a placebo-csoport tagjainál. E cseppeket hörghurutra és arcüreg-gyulladásra is alkalmazzák, de a bőrbetegségek és sebek is gyógyíthatóak segítségével.

Termékek Candida gombára

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!