A kókuszolaj és a Candida

Ma már hazánkban is egyre népszerűbb kókuszolajjal készíteni ételeinket. Az emberek többsége a kókuszolajat azért fogyasztja rendszeresen, mert ezzel nagyban elősegítheti fogyását. Azonban a kókuszolaj nemcsak a súlycsökkentésben kiváló, hanem a Candida-gombát is visszaszoríthatjuk vele. De hogyan is lehetséges ez?

kokuszolaj

A Candida-diéta és a zsírok

Ha már diagnosztizálták nálunk a candidiosist, akkor az orvos először egy nagyon szigorú, 3-6 hónapig betartandó diétát fog javasolni. Ebben a diétában szerepelni fog az is, hogy csak hidegen sajtolt olajokkal dolgozhatunk, mert ezek azok, amiket a Candida nem képes felfalni, számára nem jelentenek ezek az olajok táplálékot. Igen ám, de ezek az olajok nem alkalmasak a sütéshez és a főzéshez, mivel magas hőmérsékleten elveszítik pozitív tulajdonságaikat, oxidálódnak és így a szervezetünket elárasztják szabad gyökökkel. Tehát ha sütni vagy főzni vágyunk, akkor más megoldást kell választanunk. Egy lehetséges alternatíva kínálkozik számunkra: a kókuszolaj.

Kókuszolaj

A kókuszolaj és más étolajok között van egy hatalmas és igen fontos különbség. Az étolajok általában hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel, a kókuszolaj zsírsavainak szénlánca azonban közepesen hosszú. Ez pedig hatalmas különbséget jelent hatásaikban is. A közepes szénláncú trigliceridek kiválóan alkalmasak arra, hogy a Candidát elpusztítsák. E trigliceridek között megtaláljuk a laurinsavat és a kaprilsavat is, melyekről köztudott, hogy gombaölő és immunerősítő hatásuk igen jelentős. (a laurinsavat az anyatej is tartalmazza, így védve a kisbabát a különböző kórokozóktól, fertőzésektől, gombáktól, baktériumoktól és vírusoktól.)

A kókuszolaj kiválóan alkalmas sütésre és főzésre is, mivel sokkal jobban bírja a hőt, nem oxidálódik, így nem képez szabad gyököket. Ezenfelül mivel szobahőmérsékleten ez az olaj megdermed, ezért a vaj és a margarin helyett is kiválóan alkalmazható és ajánlott is alkalmazása a Candida-betegek számára.

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

-18% Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszolajat, vagy más néven kókuszzsírt a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1390 Ft
1690 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!