A kókuszolaj és a Candida

A 2010-es években az egészséges életmód és a reform étrend-irányzatok elterjedésével a kókuszolaj népszerűsége jelentősen nőtt a nyugati országokban. Népszerűsége hazánbkan is jelentősen nőtt a reform étkezési alapanyagok és a natúr kozmetikai összetevők kedvelői körében. De miért is szerepel a kókuszolaj egy, a Candida-fertőzésekkel foglalkozó weboldalon? A válasz: a sokszínűen felhasználható kókuszolaj segítséget nyújthat a Candida kezelésében, terjedésének megakadályozásában.

kokuszolaj

A Candida-diéta és a zsírok

Ha már diagnosztizálták nálunk a candidiosist, akkor az orvos először egy nagyon szigorú, 3-6 hónapig betartandó diétát fog javasolni. Ebben a diétában szerepelni fog az is, hogy csak hidegen sajtolt olajokkal dolgozhatunk, mert ezek azok, amiket a Candida nem képes felfalni, számára nem jelentenek ezek az olajok táplálékot. Igen ám, de ezek az olajok nem alkalmasak a sütéshez és a főzéshez, mivel magas hőmérsékleten elveszítik pozitív tulajdonságaikat, oxidálódnak és így a szervezetünket elárasztják szabad gyökökkel. Tehát ha sütni vagy főzni vágyunk, akkor más megoldást kell választanunk. Egy lehetséges alternatíva kínálkozik számunkra: a kókuszolaj.

Kókuszolaj

A kókuszolaj és más étolajok között van egy hatalmas és igen fontos különbség. Az étolajok általában hosszú szénláncú zsírsavakból épülnek fel, a kókuszolaj zsírsavainak szénlánca azonban közepesen hosszú. Ez pedig hatalmas különbséget jelent hatásaikban is. A közepes szénláncú trigliceridek kiválóan alkalmasak arra, hogy a Candidát elpusztítsák. E trigliceridek között megtaláljuk a laurinsavat és a kaprilsavat is, melyekről köztudott, hogy gombaölő és immunerősítő hatásuk igen jelentős. (a laurinsavat az anyatej is tartalmazza, így védve a kisbabát a különböző kórokozóktól, fertőzésektől, gombáktól, baktériumoktól és vírusoktól.)

A kókuszolaj kiválóan alkalmas sütésre és főzésre is, mivel sokkal jobban bírja a hőt, nem oxidálódik, így nem képez szabad gyököket. Ezenfelül mivel szobahőmérsékleten ez az olaj megdermed, ezért a vaj és a margarin helyett is kiválóan alkalmazható és ajánlott is alkalmazása a Candida-betegek számára.

Termékek Candida gombára

Kókuszzsír 1000ml(Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

Kókuszzsír 1000ml (Kókuszolaj 1l Bio Egészség Kft)

A kókuszzsírt, vagy más néven a kókuszolajat a kókuszpálma érett húsának megszárításából és kisajtolásából nyerik.

Ár: 1820 Ft
Megnézem
Népszerű

Herbafermétrend-kiegészítő cseppek 30 ml

Herbaferm étrend-kiegészítő cseppek 30 ml

A Herbaferm csepp gyógynövények természetes fermentációjával készül. Megnyugtatja a szervezetet, az egészséges emésztés helyreállításával pedig beindítja a regenerációs folyamatokat. 

Ár: 7450 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!